Het gaat om een een kraan van het type Liebherr LHM 550 met een hefvermogen van 144 ton en een reikwijdte van 54 meter. Het in de Waalhaven gevestigde RHB beschikt al over een vergelijkbaar, iets groter exemplaar. Deze LHM 600 kan 208 ton aan en komt tot 58 meter.

De Rotterdamse stuwadoor RHB wil er onder meer transformatoren, turbines, windmolens, rotorbladen, tunnelboormachines, offshore-lading en gedemonteerde kranen en motoren mee overslaan. Gekoppeld kunnen de twee kranen objecten tot 216 ton behandelen. Die methode wordt vooral toegepast bij lange lading, zoals windmolenmasten, -bladen en spoorrails.

Rostock

Liebherr bouwt de kranen in het Duitse Rostock, waar de fabrikant over een groot productie- en verzendcentrum beschikt. Saillant detail: de kraan is van precies hetzelfde type als de twee die begin vorige maand vanaf een schip van Jumbo Shipping in die haven in het water stortten.