Ze zullen die boor de eerste keer inzetten in een offshore windmolenpark van Electricité de France (EDF) en het Canadese Enbridge in het Franse Saint-Nazaire. Wereldwijd wordt dit dan het eerste windmolenpark waar geboorde XL-monopijlerfunderingen worden toegepast.

De productie en installatie van de pijlers zelf werd vorig jaar al toevertrouwd aan een consortium van Deme en het Franse Eiffage Métal. De boor zal bediend worden vanaf de Innovation, een installatieschip van Deme. De productie van de boor is onlangs opgestart in het Duitse Schwanau.

480 megawatt

Het windmolenpark op twaalf tot twintig kilometer uit de kust van het schiereiland Guérande zal een piekproductievermogen krijgen van 480 megawatt. Eens operationeel moet het zowat 20% van de totale elektriciteitsbehoefte van het departement Loire Atlantique dekken. De werken beginnen in de lente van volgend jaar. EDF en Enbridge willen het windpark midden 2022 in gebruik nemen.