De Engelse aannemer Jones Bros Civil Engineering is begonnen met grondwerkzaamheden voor de bouw van een transformatorstation en de aanleg van leidingen voor sterkstroomkabels. Daar zal de hoogspanningsstroom van het windpark op de relatief ondiepe Doggersbank worden omgezet in netspanning.

Het park in het Britse deel van de Noordzee wordt aangelegd door Dogger Bank Wind Farms, een combinatie van SSE Renewables and Equinor. Het wordt gepresenteerd als ‘s werelds grootste windpark, maar het bestaat in feite uit drie afzonderlijke windparken op behoorlijke afstand van elkaar. In 2023 moet de eerste stroom geproduceerd worden.

Twaalf megawatt

Het consortium heeft General Electric geselecteerd als leverancier van de windturbines, de Haliade-X met een vermogen van twaalf Megawatt. Bij Ulrome komen de kabels aan land van twee van de drie windparken, Creyke Beck A , Creyke Beck B. Die komen op ruim 130 kilometer van de kust van Yorkshire te staan. Het derde park, Teesside A, komt zelfs 200 kilometer uit de kust.