Deme is meteen ook aangeduid als voorkeurbieder voor het transport en de installatie van turbines. Zhong Neng krijgt een totaal vermogen van 300 megawatt en moet in 2024 operationeel zijn.

China Steel Corporation streeft er wel naar om de fabricage van de onderdelen en de bouw van de nodige staalstructuren bij lokale bedrijven uit te zetten. Deme kan hierop inspelen via dochterbedrijf CSBC‐Deme Wind Engineering (CDWE), een joint venture met de Taiwanese scheepsbouwer CSBC.

Turbinegeneratoren

In Oost-Azië profileert CDWE zich ook als voorkeurbieder voor het transport en de installatie van turbinegeneratoren voor het offshore windmolenpark Changfang‐Xidao van CIP. Dit windpark met 62 turbines krijgt een vermogen van 600 megawatt.

Onlangs ondertekende het ook zo’n overeenkomst met Hai Long Offshore Wind, voor een groot pakket hulpsystemen. Op Changfang‐Xidao is ook Boskalis actief, voor het transport en installatie van de funderingen.