Dat staat in de startnota ‘Versnelling Windenergie’ die maandagmiddag is uitgebracht. Hierin staan de plannen van gemeente voor windmolens de komende jaren. Rotterdam wil meer windenergie vanwege de klimaatdoelen en de groeiende vraag naar groene stroom.

Voor de locaties van de 28 windturbines kijkt de gemeente naar het havengebied en naar het gebied op de grens met buurgemeente Albrandswaard. Het lijken de laatste turbines te worden die er op het land bij komen, want wethouder Arno Bonte (GroenLinks) van Duurzaamheid, Luchtkwaliteit en Energietransitie zegt het meest te verwachten van nieuwe windparken op zee.

Groene energie

‘De uitbreiding van wind op zee levert de groene energie op die we nodig hebben voor het havengebied. Daarnaast heeft de ontwikkeling van windparken op zee een positief effect op de economie in de haven en levert het nieuwe banen op’, aldus Bonte.

De honderd windturbines moeten jaarlijks in totaal 227.000 huishoudens van elektriciteit gaan voorzien.