Sif moet in 2020 en 2021 vanaf zijn fabriek op de Maasvlakte 84 funderingspalen (monopiles) leveren voor het project Vineyard Wind, dat voorziet in de bouw van een windpark van 800 Megawatt. Volgens Sif-topman Fred van Beers is dat het eerste grootschalige offshore windpark dat in Amerikaanse kustwateren wordt gebouwd.

Opdrachtgever

Opdrachtgever is een 50/50 joint venture van Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) en Avangrid Renewables (AR). CIP is een Deense beheerder van pensioengelden met een beheerd vermogen van bijna zeven miljard euro, die vooral in wind-, zon- en biomassaprojecten investeert. Avangrid is een Amerikaanse stroomproducent, die in New York en New England stroom levert aan ongeveer drie miljoen klanten.

Het is niet uitgesloten dat Sif vervolgorders kan boeken, want Massachusetts wil tot 2035 voor in totaal 3,2 Megawatt aan offshore windparken laten bouwen. Topman Fred van Beers noemt het project ‘een opwindende mijlpaal’ in de geschiedenis van het bedrijf. Volgens hem is het fabricageschema bijzonder strak omdat er met allerlei beperkingen rekening gehouden moet worden, zoals het ‘heiseizoen’ dat daar van kracht is.