De modulaire robots maken het mogelijk om olie- en gasinstallaties ‘op afstand’ te inspecteren, wat veiliger, sneller en efficiënter is dan mensen ter plaatse sturen. De deelname door het Rotterdam Port Fund biedt ExRobotics de mogelijkheid om de productiecapaciteit te vergroten en internationale expansie te versnellen. Niet alleen door de financiële bijdrage, maar ook door de toegang tot het netwerk van het fonds. De hoogte van de investering is niet bekendgemaakt.

Toepassing

‘De potentiële toepassingsmogelijkheden van de robots in de olie- en gasindustrie raken voor ons belangrijke thema’s als veiligheid, onderhoud en digitalisering’, licht Frans van der Harst van het Rotterdam Port Fund toe. ‘De deelneming door het Rotterdam Port Fund maakt het voor ons mogelijk om onze robot wereldwijd te gaan verkopen’, reageert general manager Iwan de
Waard van ExRobotics.

Het Rotterdam Port Fund is een onafhankelijk investeringsfonds, dat wil investeren in bedrijven met havengerelateerde activiteiten die vernieuwend zijn en aantrekkelijke marktvooruitzichten hebben. Het fonds is een initiatief van het Havenbedrijf Rotterdam, NIBC Bank, InnovationQuarter, Koninklijke Doeksen en de Rotterdamse ondernemers Peter Goedvolk en Luc Braams.