Volgens bestuurder Marcel van Dam van vakbond FNV/Nautilus International, die de werknemers steunt, is de cao al bijna twee jaar verlopen en heeft de directie eind vorig jaar laten weten geen nieuwe meer af te willen sluiten. In plaats daarvan wil de rederij met alle betrokkenen individuele arbeidsovereenkomsten afsluiten.

Al veel ingeleverd

Van Dam zegt dat een grote meerderheid van de ongeveer 135 werknemers daar niets voor voelt. Hij stelt dat werknemers de afgelopen jaren onder druk van de crisis in de offshoresector al fors hebben ingeleverd en niet zitten te wachten op nieuwe pogingen om de arbeidsvoorwaarden verder aan te tasten.

De directie heeft volgens hem toegezegd de petitie in ontvangst te zullen nemen. Als die niet ingaat op de eis om het cao-overleg te hervatten, zal de bond met de leden over mogelijke acties overleggen, aldus Van Dam.