Opdrachtgever is Dredging International, onderdeel van de aanneemgroep Deme, dat het project ter waarde van vijfhonderd miljoen euro vorige week definitief binnenhaalde. Sif levert ook het staal voor de transition pieces, de verbindingsstukken tussen fundering en mast. Het Belgische Smulders bouwt ze vervolgens af. In totaal gaat het om bijna 75.000 ton staal.

Vermogen

SeaMade krijgt een productievermogen van 487 Megawatt. De stroom wordt opgewekt door 58 windturbines van het Duits-Spaanse Siemens-Gamesa van 8,4 Megawatt per stuk. Die krijgen een tiphoogte van bijna tweehonderd meter en zijn op dit moment de krachtigste in de markt. De bouw begint volgend jaar al, omdat het park eind 2020 operationeel moet zijn.

SeaMade is ontstaan uit een samenvoeging van Mermaid en Seastar, die als aparte projecten werden ontwikkeld. Voor die bundeling was toestemming nodig van de Europese Commissie. Die gaf vorig jaar groen licht. Driekwart van de aandelen is in handen van Otary, een groep van acht Belgische spelers in de offshore windindustrie, waaronder Deme.