Beide windparken worden opgetrokken in het zuiden van het Nederlandse deel van de Noordzee, vlakbij de Belgische zone voor windturbines, op ongeveer 23 kilometer uit de Zeeuwse kust. De waterdiepte bedraagt er 14 tot 36 meter.

Samen tellen Borssele 1 en 2 94 Siemens Gamesa-windmolens, elk met een vermogen van acht megawatt (MW), goed voor 752 MW in totaal. Deze enorme turbines hebben een rotordiameter van 167 meter. Dat is iets meer dan de hoogte van de Maastoren in Rotterdam, met zijn bijna 165 meter het hoogste gebouw van Nederland.

Planning

GeoSea, een onderdeel van de Vlaamse groep Deme, zal er ook instaan voor de erosiebescherming. De werken zijn gepland voor 2020. Opdrachtgever is het Deense Ørsted, het vroegere Dong. Borssele telt in totaal vijf windclusters. De drie overige deelgebieden zijn toegewezen aan andere partijen. Onder meer Eneco, Shell en Van Oord zijn daarin betrokken.