Met welke schuldeisers en om welk bedrag het gaat, maakt het bedrijf niet bekend. Bourbon is met een vloot van zo’n 500 vaartuigen een van ‘s werelds grootste operators van offshore supply vessels (osv’s). Aan de snelle groei, op basis van geleend geld, kwam enkele jaren geleden een abrupt einde door de ineenstorting van de prijs van ruwe olie. Eind vorig jaar had de groep bijna twee miljard aan schulden en andere financiële verplichtingen.

Betalingsuitstel

In een uiterst summiere verklaring zegt Bourbon dat het betalingsuitstel de groep in staat stelt om zich te richten op ‘operationele prioriteiten en het strategische plan Bourbon in Motion’. Dat voorziet onder meer in de verkoop van zo’n veertig schepen ten koste van een boekwaardeverlies van 170 miljoen dollar. De groep hoopt voor het eind van het jaar een akkoord te bereiken met al zijn geldgevers ‘dat alle partijen past en het bedrijf in staat stelt zijn financiële situatie aan te passen een toekomstige ontwikkelingen’.

Het bedrijf leed vorig jaar een verlies van ruim 700 miljoen dollar en ongeveer een derde van de vloot was opgelegd. Begin dit jaar waarschuwde het bedrijf dat slechts iets meer dan de helft van de wereldvloot aan osv’s aan het werk was en dat de markt nog slechter was dan in 2015 en 2016.