Volgens de prognoses zou de Chinese export met 8,1% toenemen. De sterker dan verwachte toename van de Chinese uitvoer kan aangeven dat de internationale vraag aantrekt en dat kan de groei van de op een na grootste economie ter wereld ondersteunen. De export naar de Europese Unie ging met 16,5% omhoog en de uitvoer naar de Verenigde Staten met 15,7%. De export naar Japan daalde echter met 6,5%.

Dat het herstel van de Chinese economie kwetsbaar blijft, wordt bewezen door de sterke daling – met 15,2% – van de import vorige maand. Op dit vlak werd door economen gemiddeld een krimp van 8,5% verwacht.

Analisten waarschuwen ervoor om de gegevens van een enkele maand te gebruiken als barometer, omdat er seizoensgebonden verstoringen zouden kunnen optreden. Januari en februari zijn de maanden waarin traditiegetrouw het Chinese nieuwjaar valt.

Wat twijfels doet zaaien over een wereldwijd herstel, is de zwakke groei in Zuid-Korea en Taiwan, twee andere haantjes-de-voorste op economisch vlak.