De rondvaart duurt anderhalf uur en vindt vier keer per dag plaats. De Van Artevelde vertrekt vanaf de Rigakaai langs het Grootdok aan het begin van de haven. Van daaruit vaart het schip richting Kluizendok en terug. Onderweg passeert men onder meer de chemische bedrijven, de Ringvaart, Stora Enso, het Sifferdok, de cluster van biobrandstofbedrijven aan het Rodenhuizedok, het Mercatordok waar grote schepen met rollend materieel op en af naar Scandinavië vertrekken, ArcelorMittal en tal van overslagkades.

Tijdens elke rondvaart kunnen 80 passagiers aan boord. In totaal kunnen tijdens de duur van de Gentse feesten dus 2.560 passagiers meevaren. De afvaarten zijn om 10:00 uur, 12:30 uur, 14:30 uur en 16:30 uur.

Reserveren, is noodzakelijk. Dat kan online via www.havengent.be/gentsefeesten t/m donderdag 14 juli. Of telefonisch via Gentinfo: 09 210 10 10. Per reservatie kunnen zes personen worden opgegeven. Wie niet komt opdagen of moet annuleren, dient er rekening mee te houden dat dan vijf euro per opgegeven persoon wordt gefactureerd.