John Westwood is een in energie gespecialiseerde analist en topman van Douglas-Westwood. Hij gaat uit van een economisch groeiscenario in de komende jaren en dus van een stijgende vraag naar energie. Die sector kampt echter met onzekerheid over de olietoevoer uit het Midden-Oosten en de daaruit volgende prijsdruk op olie en de twijfels rond nucleaire energie, na de ramp in Japan.

“Neem daarbij de roep om meer duurzame energie te produceren en je krijgt een ideaal groeiscenario voor de industrie van windturbines”, aldus Westwood. Hij voorziet dat de komende vijf jaar meer dan 3.000 windturbines zullen worden bijgebouwd en ziet een stijgende vraag naar maritieme vervoerscapaciteit bij breakbulkoperatoren. De drie grootste markten in de komende jaren zijn volgens hem het VK, Duitsland en China, waar zopas een eerste windmolenpark ingehuldigd werd.

De Breakbulk Europe-beurs, die vandaag in Antwerpen afgesloten wordt, heeft opnieuw alle records gebroken met in totaal meer dan 4.100 geregistreerde deelnemers. Vorig jaar al was deze beurs wereldwijd het topevenement voor organisator JOC Conferences.