Om de rotatie te kunnen uitbreiden krijgen de schepen ‘Novitas H’ en ‘Thea B’ van elk 340 teu in de dienst naar Grangemouth het gezelschap van de grotere ‘Margareta B’ (523 teu). De drie schepen zullen afwisselend reizen naar Schotland en korte trips tussen Rotterdam en Teesport maken. De eerste aanloop in Teesport volgens de nieuwe vaarschema’s vindt vandaag plaats.

De wijzigingen leveren BG Freight niet alleen een directe verbinding tussen Antwerpen en Teesport op, maar impliceren ook dat er nu drie wekelijkse afvaarten vanuit Rotterdam naar die haven zijn. De rederij kan nu ook in Grangemouth lading accepteren voor Teesport.

Die Britse haven zag zijn containeroverslag vorig jaar met 40% groeien. Daarom wordt de capaciteit van de containerterminal nu uitgebreid van 235.000 teu naar 450.000 teu per jaar.

BG Freight, een onderdeel van de Peel Ports Group, vaart al sinds april 2009 op Teesport. De rederij vervoert zowel feederlading van de grote carriers, tank- en bulkcontainers als eigen verkeer in high cube containers van 45 voet.