Boeing: geen verbod vluchten B777-freighters

brand in motor

De vrachtvliegtuigen van het type B777 worden niet geraakt door het dringend advies van vliegtuigfabrikant Boeing om B777’s aan de grond te houden na de brand in een van de motoren van een B777 van United Airlines zaterdag in de VS.

In totaal treft de voorzorgsmaatregel rond de 130 B777’s, waarvan er door de coronacrisis bijna de helft momenteel niet vliegt. Deze passagiersvliegtuigen beschikken over dezelfde Pratt & Whitney 4000-112 motoren als de B777 van United Airlines.

Het aan de grond houden is nodig totdat inspecteurs van de FAA onderzoek hebben gedaan naar de oorzaak van het incident en de onderhoudsprocedures eventueel hebben aangepast, stelt Boeing. De fabrikant is zelf ook betrokken bij dat onderzoek.

De B777-vrachtvliegtuigen, die de laatste jaren aan een opmars zijn begonnen in de internationale luchthvracht zijn niet uitgerust P&W motoren maar beschikken over straalmotoren van concurrent General Electric, meldt Boeing.

Boeing: geen verbod vluchten B777-freighters | NT

Boeing: geen verbod vluchten B777-freighters

brand in motor

De vrachtvliegtuigen van het type B777 worden niet geraakt door het dringend advies van vliegtuigfabrikant Boeing om B777’s aan de grond te houden na de brand in een van de motoren van een B777 van United Airlines zaterdag in de VS.

In totaal treft de voorzorgsmaatregel rond de 130 B777’s, waarvan er door de coronacrisis bijna de helft momenteel niet vliegt. Deze passagiersvliegtuigen beschikken over dezelfde Pratt & Whitney 4000-112 motoren als de B777 van United Airlines.

Het aan de grond houden is nodig totdat inspecteurs van de FAA onderzoek hebben gedaan naar de oorzaak van het incident en de onderhoudsprocedures eventueel hebben aangepast, stelt Boeing. De fabrikant is zelf ook betrokken bij dat onderzoek.

De B777-vrachtvliegtuigen, die de laatste jaren aan een opmars zijn begonnen in de internationale luchthvracht zijn niet uitgerust P&W motoren maar beschikken over straalmotoren van concurrent General Electric, meldt Boeing.