Dat stelt algemeen directeur Niky Terzakis van Air Belgium. De oud-topman van TNT Airways wil de eerste twee freighters al in maart in de lucht hebben. De eerste vluchten zullen vanaf de luchthaven van Luik beginnen.

Terzakis is blij ‘in deze onzekere tijden’ binnenkort vrachtvluchten te kunnen aanbieden aan de Europese vrachtsector. Door het wegvallen van veel passagiersvluchten en daardoor belly-capaciteit is er momenteel een grote vraag naar vrachtvluchten. Air Belgium, dat door de coronacrisis het aantal passagiersvluchten sterk zag dalen, ziet in de vrachtvluchten een nieuwe bron van inkomsten.

Qatar Airways

Het is nog onduidelijk met welke freighters Air Belgium zal gaan vliegen, maar volgens de Belgische website Aviation 24 zou het om vier A330-200F’s gaan van Qatar Airways. Door de komst van meer B777F’s in de vloot van de Qatar zijn de Airbus-freighters min of meer overbodig geworden.

Foto: Koenn07, CC BY-SA 4.0