De verkopende partij, Greenbriar Equity Group, blijft wel als minderheidsaandeelhouder betrokken bij de Amerikaanse logistieke dienstverlener. Seko beschikt in totaal over 120 vestigingen in veertig landen. 

Half miljard

Een koopsom is door de twee partijen niet bekendgemaakt, maar bronnen in de VS melden dat het om een bedrag van een half miljard dollar gaat. Datzelfde bedrag heeft Greenbriar in 2015 ook neergeteld voor Seko Logistics, heet het verder.

Ridgemont heeft al transportbedrijven in zijn investeringsportfolio, waaronder Worldwide Express en J.A.M. Distributing Co, en breidt deze met Seko sterk uit. Verder wijst de nieuwe eigenaar er op dat het de marktpositie van Seko Logistics in de wereld met nieuwe acquisities verder wil versterken. Ook zal geld worden vrijgemaakt voor verdere investeringen in data-technologie.

Uber freight

Greenbriar gaf in het voorjaar van 2019 al aan om uit Seko te willen stappen. Het bedrijf is een van de grote geldschieters van Uber Freight, waar het rond 500 miljoen dollar in heeft geïnvesteerd.