In het kader van de reorganisatie verdwijnt de vrachtdivisie ZFL (Zentrale Frachtinfrastruktur und Luftfrachtentwicklung) en worden de vrachtactiviteiten ondergebracht in een nieuwe afdeling FTU-C, waarin het vracht-en passagiersvervoer worden gebundeld. De leiding van deze nieuwe divisie komt in handen van Simone Schwab, die blijkens berichten geen enkele ervaring heeft op luchtvrachtgebied. De huidige vrachtbaas van Fraport, Max Philipp Conrady, zal aan haar rapporteren en niet langer meer direct aan de directie van de luchthaven.

Schiphol

Schiphol, de grote concurrent van Fraport op vrachtgebied, maakte enkele jaren geleden een einde aan de zelfstandigheid van de vrachtdivisie. Die maatregel leidde een periode in waarbij de luchthaven een fors verlies (-20%) leed in het aantal vrachtvluchten.

Het verdwijnen van de zelfstandige vrachtdivisie op Frankfurt Airport is een van de maatregelen in het kader van het reorganisatieplan ‘Relaunch 50’, dat de kosten aanzienlijk moet reduceren bij de luchthavenbeheerder. Zo sneuvelen er 144 van de 322 managementposities. Daarbij gaat het vooral om functies in het middenkader en bij het lager management. In de vijf-hoofdige directie van Fraport wordt niet gesneden.