De werkgroep moet ‘definiëren’ welke stappen nodig zijn om mee te helpen bij het snel verschepen van het coronavaccin, stelt GertJan Roelands, verantwoordelijk voor Sales & Distribution bij vrachtbedrijf.

Temperatuurgevoelig transport

Air France – KLM Cargo werkt bij het uitwerken van een logistiek scenario nauw samen met de farmaceutische industrie en expediteurs. Het gaat daarbij onder meer om de noodzakelijke eisen waaraan het vervoer van een vaccin dient te voldoen en heeft daarop aanpassen van de logistieke diensten. Daarvoor dient speciale apparatuur te worden aangeschaft en het temperatuurgevoelige transport moet ook continue worden gecontroleerd. Ook wordt gekeken naar aspecten als de beschikbare capaciteit.

Air France – KLM Cargo zegt verder sinds het begin van coronacrisis zo’n 5500 zogeheten ‘cargo only-vluchten (passagiersvluchten met alleen vracht aan boord) te hebben uitgevoerd. De vluchten komen boven de bestaande vrachtvluchten met de zes vrachtvliegtuigen in de vloot.