Leipzig Airport is de Europese thuisbasis van DHL Express en veel van het vrachtvervoer is gerelateerd aan het pakketvervoer, dat tijdens de coronacrisis sterk bleef toenemen. Daarnaast heeft Leipzig Airport zich altijd geconcentreerd op het afwikkelen van vrachtvluchten en heeft het nauwelijks last gehad van het stopzetten van passagiersvluchten het afgelopen halfjaar door de lockdown.

Chartervluchten

Rond de zestig vrachtmaatschappijen maken gebruik van Leipzig Airport. Het gaat daarbij grotendeels om vervoerders die door DHL als onderaannemers worden ingehuurd. Daarnaast wikkelt de luchthaven veel chartervluchten af voor expediteurs. Zo wist Leipzig Airport ook te profiteren van het groot aantal hulpvluchten met medische hulpgoederen, zoals mondkapje, die tussen maart en juni werden uitgevoerd van China naar Europa.

Over de eerste zeven maanden van dit jaar handelde Leipzig Airport 765,583 ton aan vracht af, een stijging van 6% vergeleken met dezelfde periode in 2019. Schiphol zag de overslag dit jaar afnemen met 13,5% naar 775.852 ton. Daarmee is het verschil tussen de Nederlandse mainport en de regionale Duitse vrachtluchthaven nog maar 10.000 ton.