Dit kan een strategische partner zijn in de vorm van een andere afhandelaar of een investeringsmaatschappij. De verkoop van CSC is onderdeel van de heroriëntatie bij de KLM op haar kernactiviteiten. Dat wordt in kringen rond de CSC Holding bevestigd.

CSC bestaat op de kop af tien jaar en beschikt wereldwijd over 71 vestigingen in 20 landen. Bij de vrachtafhandelaar werken 3.100 werknemers. CSC handelt vracht af voor zo’n 100 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd. Vorig jaar werd ruim 1,5 miljoen ton luchtvracht afgehandeld.

Woordvoerder Y. Eddini van de KLM wijst erop dat er voorlopig alleen nog wordt gezocht naar een partner voor de CSC-activiteiten en dat een verkoop ‘niet is uit te sluiten’. CSC ondervindt volgens de woordvoerder een steeds scherpere concurrentie op de internationale vrachtmarkt. Dit vergt extra investeringen. ‘Bij die verdere ontwikkeling achten wij het niet langer noodzakelijk CSC in eigen bezit te hebben. Een partner kan CSC verder uitbouwen.’