Vorig jaar behaalde de luchthaven over dezelfde periode nog een positief resultaat over het tweede kwartaal van 127 miljoen euro. De luchthavendirectie rekent met verdere slechte cijfers voor de rest van het lopende boekjaar voor de luchthaven, dat met Parijs Charles de Gaulle Airport marktleider in Europa is bij de vrachtoverslag.

Besparingsprogramma

Fraport wil de komende tijd de kosten ingrijpend reduceren door een besparingsprogramma door te voeren. Daarbij zullen zo’n 3000 tot 4000 banen op de luchthaven verdwijnen, onder meer bij de afhandeling.

De Duitse luchthaven zag het vrachtvervoer ondanks het wegvallen van de meeste passagiersvluchten in de laatste week van juli met 15,8% dalen naar 33.000 ton. Het passagiersvervoer nam in die week met 80% af. Fraport heeft geen afzonderlijke cijfers over het aantal vrachtvluchten  gepubliceerd, maar dat is net als op Schiphol aanzienlijk gestegen.