Afgelopen donderdag stemden de aandeelhouders in met het reddingspakket voor het Duitse luchtvaartconcern. Met het steunpakket van de Duitse overheid is in totaal 9 miljard euro gemoeid.

‘Door de omvangrijke leningen die met rente moeten worden terugbetaald en afgelost, is vermindering van personeels- en materiaalkosten niet voldoende’, aldus Thiele. Volgens hem moeten ook dochterondernemingen tegen het licht worden gehouden.

‘Je moet kijken naar alles wat de komende jaren niet nodig is voor de absolute kernactiviteit’, aldus de grootaandeelhouder. Hieronder vallen ook de horeca in Europa of delen van Lufthansa-technologie.

Staatssteun

Door de coronacrisis kwam Lufthansa in grote problemen gekomen. De Duitse overheid schiet het concern nu te hulp door een belang van 20% te nemen voor 6 miljard euro en garant te staan voor een lening van 3 miljard euro.