Penseel, die jarenlang aan het hoofd stond van de Amerikaanse expediteur UTi Logistics op Schiphol, maakte vier jaar geleden de overstap naar de vrachtmaatschappij Qatar Airways Cargo in Doha, maar keert nu terug naar de luchtvrachtexpeditie.

Peter Baumgartner

De Nederlander zal daar Peter Baumgartner vervangen aan de top van de divisie luchtvracht. De post van Baumgartner kwam vrij toen de Zwitser niet wilde meeverhuizen naar het nieuwe hoofdkantoor van Ceva in Marseille, waar ook de nieuwe eigenaar CMA CGM is gevestigd. Het is onduidelijk of Baumgartner, die negen jaar bij Ceva heeft gewerkt, bij de expediteur blijft.

Penseel was bij Qatar Airways Cargo vier jaar senior vice president Cargo Sales & Network Planning, maar was blijkens diverse berichten sinds maart met betaald verlof en ‘op zoek naar nieuwe uitdagingen’. Hij was daarvoor enkele jaren werkzaam bij DHL Global Forwarding op Schiphol. Hij begon ooit zijn loopbaan in de luchtvracht bij Malaysian Airlines Kargo op Schiphol.