De Franse luchthaven, thuisbasis van onder meer Air France Cargo, sloeg vorig 2,1 miljoen ton (inclusief luchtpost) over en dat volume was net genoeg om Fraport (2,09 miljoen ton) van de troon te stoten.

Van alle grote Europese vrachtluchthavens wist Parijs-CDG in 2019 het verlies met 2,5% het laagst te houden, blijkt  uit de vervoerscijfers van ACI. Ter vergelijking: Fraport verloor vorig jaar bijna 4% aan vrachtvolume, terwijl London Heathrow Airport met een totale overslag van 1,67 miljoen ton rond de 5,6% aan lading verloor.

Marktaandelen

Grote verliezer in de Europese top 4 was vorig jaar Schiphol met een tonnage van 1,59 miljoen ton. Niet alleen verloor de Nederlandse luchthaven 8,4% aan vrachtoverslag, maar was er gelet op de bescheiden teruggang op andere grote luchthavens sprake van het verlies van marktaandelen in Europa. Ook het vrachtimago van Schiphol kreeg vorig jaar een tik. Zo moest Schiphol de derde vrachtplek in EU afstaan aan London Heathrow Airport.