Ofschoon de economen van de belangenbehartiger verwachten dat het vervoerde goederenvolume van de leden dit jaar met 16,8% daalt naar 51 miljoen ton door het aan de grond houden van passagiersvliegtuigen, wordt dat verlies ruimschoots gecompenseerd door een stevige tarievenstijging van rond de 30%.

110,8 miljard dollar

IATA voorziet een vrachtomzet van 110,8 miljard dollar in 2020 vergeleken met 102,4 miljard dollar vorig jaar. Kijkend naar de gemiddelde omzet van de airlines zal het aandeel vracht daarin stijgen van 12% vorig jaar naar 26% dit jaar, stelt de belangenorganisatie verder.

Eerder meldde de IATA dat de leden door het aan de grond houden van rond de 95% van de passagiersvliegtuigen een nettoverlies zullen leiden van 84,3 miljard in 2020. Dat komt neer op een negatieve winstmarge van -20.1%. De omzet zal halveren naar 419 miljard dollar.