Emirates heeft meer dan honderdduizend werknemers in dienst en zoekt naar manieren om de kosten te verlagen. De maatschappij zou ook mogelijk haar vloot van Airbus A380’s versneld uit dienst willen nemen vanwege de crisis in de luchtvaartsector. De overheid van Dubai heeft al steun aangekondigd voor Emirates.

Air Canada

Luchtvaartmaatschappij Air Canada gaat zeker twintigduizend banen schrappen vanwege de financiële gevolgen van de coronapandemie. Dat is ongeveer de helft van al het personeel dat het bedrijf in dienst heeft. Dat bevestigt Air Canada aan persbureau Reuters.

Het bedrijf wil per 7 juni de maatregel hebben doorgevoerd, blijkt uit een interne email. Air Canada, de grootste Canadese vliegmaatschappij, liet in een reactie weten in gesprek te zijn met vakbonden over de uitvoering.

De maatschappij had eerder al voorspeld dat snijden in het personeelsbestand door de wereldwijde virusuitbraak onvermijdelijk leek.