Voor het vervoer waren twee passagiersvliegtuigen, de B777-300ER, van Emirates nodig. Vanuit Istanboel werd de hazelnootpasta eerst naar Dubai overgevlogen, waar het op een ander passagiersvliegtuig werd geladen voor de eindbestemming Melbourne. Wat dit speciaal transport de Australische klant heeft gekost, wordt door Emirates en de expediteur, Agility, niet onthuld.

20.000 ton farmaceutica

De laatste weken voert Emirates rond de klok hoofdzakelijk vluchten uit met medische hulpgoederen aan boord. De luchtvaartmaatschappij behoort tot de grootste vrachtmaatschappijen van de wereld.  Emirates SkyCargo bedient naar eigen zeggen de laatste weken rond de vijftig vrachtbestemmingen met lijndiensten.

Behalve de eigen B777-200 freighters worden daarvoor de B777-passagiersvliegtuigen ingezet. Sinds januari heeft de maatschappij rond de 20.000 ton aan farmaceutica vervoerd. Daarnaast werden nog eens ruim 90.000 ton aan perishables afgeleverd.