Vluchten naar Chengdu, Hangzhou en Xiamen waren al tot 29 maart opgeschort. Naar Peking en Sjanghai wordt nu tot zeker 28 maart niet gevlogen.

KLM zegt de ontwikkelingen van de uitbraak van het coronavirus in China nauwgezet te volgen en heeft intensief contact met diverse nationale en internationale gezondheids- en luchtvaartinstanties.

Hap uit resultaat

Moederbedrijf Air France-KLM rekent erop dat de virusproblemen in het eerste kwartaal van dit jaar een hap uit de operationele winst nemen van 150 tot 200 miljoen euro. Daarbij ging het bedrijf al uit van vluchtverstoringen tot april. Het geraamde bedrag kan volgens de luchtvaartcombinatie evenredig over Air France en KLM worden verdeeld.

Naast de passagiersstroom wordt ook het vrachtvervoer geraakt door de problemen. Door de aanhoudende economische groeivertraging wereldwijd stonden de prestaties van de vrachtdivisie ook voor de uitbraak van het virus onder druk.

25 keer per week naar China

KLM vliegt doorgaans wekelijks een keer of 25 naar China. In drukke perioden gebeurt dit vaker. Air France-KLM wil geen raming geven van de kosten als de virusproblemen de vluchtschema’s langer in de war gooien.