Dat meldt de luchthaven bij de presentatie van de vervoerscijfers over afgelopen maand. Tevens zegt de directie, naar aanleiding van de tegenvallende vrachtcijfers, dat de negatieve tendens van de voorbije maanden zich voort heeft gezet.

Getruckte vracht

De daling van het aanbod in het segment getruckte vracht was met bijna 20% naar 11.345 ton het grootst, terwijl ook bij het onderdeel vrachtvluchten (-16% naar 9.500 ton) het ladingverlies aanzienlijk was.

De vracht op passagiersvluchten verloor ruim 10% en kwam uit op een volume van 11.382 ton. Oorzaak hiervan was de mindere vraag naar ruimte op de wereldmarkt.

Herstel

Alleen het aanbod voor de expresvluchten liet vergeleken met een jaar geleden een herstel zien. Het volume steeg weliswaar met 0,7% slechts minimaal, maar met ruim 17.000 ton in januari liet de grootste vrachtmarkt voor Brussels Airport tenminste weer groei zien.