De faciliteit heeft een jaarlijkse afhandelingscapaciteit van 200.000 tot 250.000 ton luchtvracht en levert tweehonderd banen op. Naar verwachting zal de loods in de loop van dit jaar al worden opgeleverd.

Het nieuw vrachtgebouw van Amazon komt naast het bestaande World Cargo Center te liggen van het regionale Duitse vliegveld, dat met een jaarlijkse overslag van 1,2 miljoen ton de vijfde Europese luchthaven op vrachtgebied is, na de mainports van Frankfurt Airport, Parijs Charles de Gaulle Airport, Londen Heathrow Airport en Schiphol.

Volgens de directie van Leipzig Airport wil Amazon met het nieuwe depot de operationele processen op de luchthaven sterk verbeteren. Het besluit is volgens experts tevens een aanwijzing dat Amazon, dat in Europa gebruikmaakt van de luchtvrachtdiensten van DHL dochterbedrijf EAT, deze samenwerking voorlopig wil voortzetten en zelfs uitbouwen.

Amazon bouwt dc in Emden

Ook is recent bekend geworden dat de Amerikaanse webgigant in het Noord-Duitse Emden, vlakbij Groningen, een distributiecentrum gaat bouwen. Dit dc wordt gebruikt voor het bedienen van zowel de Duitse als de Nederlandse markt.