De wijzigingen hebben volgens het bedrijf niet zozeer te maken met de situatie rond het nieuwe coronavirus in het Aziatische land, maar vooral met de teruglopende boekingen.

Volgens KLM is er op basis van de huidige informatie die de luchtvaartmaatschappij ontvangt van nationale en internationale gezondheids- en luchtvaartinstanties nog geen aanleiding om volledig te stoppen met het vliegen naar China.

Minder vluchten naar Shanghai

De vluchten van KLM naar Chengdu en Hangzhou worden per donderdag gestaakt. Dan wordt ook het aantal vluchten naar Shanghai teruggebracht van elf per week naar zeven per week. De vluchten naar Xiamen gaan vanaf vrijdag niet meer door. Alle veranderingen duren vooralsnog tot en met eind februari.

Ook KLM’s zusterbedrijf Air France gaat minder vliegen naar China. Eerder besloten British Airways en Lufthansa wel volledig te stoppen met vluchten naar China vanwege de uitbraak van het coronavirus.