De luchtvaartmaatschappij meldt dat alle directe verbindingen met de Chinese steden Peking en Shanghai tot maart zijn stilgelegd. Het besluit volgt op het negatieve reisadvies van de Britse overheid gisteren voor geheel China. Eerder had United Airlines al alle vluchten tussen de VS en de Chinese bestemmingen Peking, Shanghai en Hongkong tot aan 8 februari stopgezet.

Schiphol

Nederland hanteert dat reisadvies vooralsnog alleen voor de regio Hubei, waar ook de stad Wuhan in ligt. Voor de andere regio’s gelden veiligheidsrisico’s. Vluchten vanaf Schiphol naar China, waaronder die van KLM, gaan vooralsnog volgens schema door. Een woordvoerster van Air France-KLM zegt dat de situatie continu wordt bekeken.

De Deense rederij Maersk en het Duitse Hapag-Lloyd melden intussen dat de transportactiviteiten op China met uitzondering van Wuhan gewoon doorgaan zonder noemenswaardige verstoringen.

Ook Lufthansa Cargo ziet voorlopig geen aanleiding om in te grijpen in de dienstregeling, maar houdt de situatie scherp in de gaten. Het railgoederenvervoer tussen Europa en China blijft de ontwikkelingen in China nauwlettend volgen.

Spoorvervoer

In het railgoederenvervoer zijn alle intercontinentale diensten tussen Wuhan en Europa tot aan eind februari stopgezet. De branche accepteert weer vrachtboekingen voor de maand maart, wordt door de sector gemeld.