In de maand december van 2019 was er een groei van bijna 3%, waardoor Leipzig Airport een van de weinige grote Europese luchthavens is die op vrachtgebied nog stijgt. De andere is Luik Airport.

Vijfde positie

De Duitse luchthaven heeft met het ladingaanbod vorig jaar zijn vijfde positie in de Europese markt verder geconsolideerd achter de grote mainports Frankfurt, Parijs Charles de Gaulle, Londen Heathrow Airport en Schiphol.

Algemeen directeur Götz Ahmelmann van Leipzig Airport zei in het najaar van vorig jaar al dat zijn luchthaven op vrachtgebied tot de snelst groeiende luchthavens in de wereld behoort en het record van 2018, 1,2 miljoen ton, in 2019 zal worden gebroken.

Die voorspelling is met een extra 40.000 ton uitgekomen. Leipzig Airport passeerde in oktober van 2019 al de gewichtsgrens 1 miljoen ton met een groei van 1,3% over de eerste tien maanden.

DHL

Leipzig Airport is sterk gegroeid op vrachtgebied sinds DHL veertien jaar geleden de Europese expresshub verhuisde van Brussels Airport naar de Duitse luchthaven. Dat expresvervoer heeft ook andere vracht naar Leipzig gehaald.