Het vrachtvervoer over de weg van en naar Zaventem verloor bijna 20% aan volume, terwijl het vrachtvervoer aan boord van vliegtuigen een afname liet zien van 9,4%. Daarbij nam het transport op passagiersvliegtuigen met 15,8% af en daalde het aanbod in het segment vrachtvliegtuigen met ruim 11%.

De expresvluchten van DHL Expres, de grootste vrachtklant van Brussels Airport met 18.000 ton in november, leverden 3,2% minder lading op voor de luchthaven vergeleken met november vorig jaar.

Eerste elf maanden

Het totale vrachtvervoer van Zaventem over de eerste elf maanden van dit jaar lag met 604.000 ton bijna 10% onder het niveau van vorig jaar. Die afname kwam voor een groot deel voor rekening van de vrachtvluchten (-17,4%) en het vervoer over de weg (-12,2%). Ook het aanbod op de expresvluchten (-7%) slonk sterk, maar is met 188.000 ton nog steeds de grootste ladingaanbieder op de luchthaven.