Den Heijer was in 2016 al in de race voor de hoogste vrachtpost bij de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep, maar destijds had de vrachtveteraan De Nooijer de beste papieren.

De Heijer bekleedde sinds 1995 verschillende functies binnen KLM, Air France-KLM en KLM Cargo. Sinds 2016 is hij Senior Vice President Pricing & Revenue bij Air France-KLM. Eerder gaf hij leiding aan de grondoperatie van KLM op Schiphol.

Ervaring

‘Zijn ervaring bij de Passage en Vracht en zijn commerciële en operationele achtergrond bij KLM en Air France maken hem een waardig opvolger van Marcel de Nooijer’, stelt KLM-topman Pieter Elbers in een toelichting.

Volgens Den Heijer is Air France-KLM Cargo ‘een wereldspeler’ op vrachtgebied en kijkt hij ernaar uit om samen met de vrachtteams de activiteiten voor de toekomst verder te ontwikkelen.