Het ontslag werd door het ministerie van Staatsdeelnemingen, meerderheidsaandeelhouder van Garuda, woensdag bekendgemaakt.

De topman liep tegen de lamp toen de douane op de luchthaven van de hoofdstad Jakarta recent niet-gedeclareerde pakketten aantrof in het vrachtruim van een passagiersvliegtuig van Garuda. Dat vliegtuig was juist gearriveerd uit het Franse Toulouse.

Amsterdam

In de vrachtzendingen zaten complete uit elkaar gehaalde Harley Davidsons, waaronder een Harley Shovelhead die Askhara had besteld. Uit verder onderzoek bleek dat de rekening was betaald door zijn financiële manager in Amsterdam.

Garuda verklaarde eerder dat de lading wel was aangegeven bij de douane, maar het ministerie bestrijdt dat. Daardoor is de Indonesische overheid omgerekend 34.000 euro aan invoerverplichtingen misgelopen.