Dat meldt de Chinese zakenwebsite Yicai. Onder meer is de enige B747-400F, waarmee vrachtvluchten werden uitgevoerd tussen Wuhan en de Europese luchthavens van Luxemburg en Luik, teruggeven aan Aerotranscargo uit Moldavië.

Plannen om met vrachtjumbo’s op de VS te vliegen, gaan ook niet door. De vloot Uni-top bestaat onder meer uit zeven A300-600’s en een enkele B747F. Daarnaast zou met een vrachtjumbo van Suparna Airlines op de VS (Chicago) worden gevlogen.

Financiële problemen

Volgens Yicai zou Uni-top kampen met grote financiële problemen en hebben medewerkers de laatste maanden geen salaris meer ontvangen. De directie zegt dat de maatschappij op zoek is naar nieuwe investeerders en zegt dat het in gesprek is met bedrijven als China Merchants en JD.com in het kader van een reorganisatie en herfinanciering.

Uni-top Airlines is onderdeel van de Uni-top Group en heeft als thuisbasis Shenzhen. De eerder opgeheven Chinese vrachtmaatschappij Grandstar Cargo was ook een onderdeel van Uni-top.