De vrachtresultaten over de maand oktober waren ‘iets beter’ dan over de vorige maanden, schrijft de luchthaven verder. maar wijst erop dat de minder sterke daling hoofdzakelijk is toe te schrijven aan de staking bij afhandelaar Aviapartner vorig jaar. Dat zorgde in oktober 2018 voor een sterke daling van het vrachtvervoer.

Luchtvrachttrucking

Uit de vervoerscijfers van Brussels Airport blijkt dat het vrachtvervoer met vrachtwagens, het zogeheten luchtvrachttrucking, in oktober met een kwart daalde en samen met het vrachtvervoer op freighters (-16,6%) de reden was voor de verdere afname van het vrachtvolume op Zaventem.

De expresdiensten van DHL deden het een stuk beter en lieten weer een lichte groei van 2,2% zien, terwijl het vrachtvervoer op passagiersvliegtuigen zelfs met ruim 5% toenam.

Komst Sichuan

Volgens de luchthaven vallen er binnen de luchtvrachtsector tegen het einde van het jaar weer ‘verschillende positieve ontwikkelingen’ te verwachten. Daarbij gaat het onder meer om de komst van Sichuan Airlines Cargo naar Brussels Airport eind november.