Aanvankelijk zou de budget-airline onder de licht aangepaste merknaam WOW Air een rentree maken in oktober, maar dee plannen om passagiers te vervoeren zijn voorlopig uitgesteld.

Volgens Icelandic Review is luchtvaartondernemer en WOW-oprichter Michelle Ballarin in het land om de laatste voorbereidingen te treffen om via vrachtvluchten nieuw leven te blazen in de luchtvaartmaatschappij.

Eerste vluchten

Daarbij zouden de eerste vluchten al de komende weken worden uitgevoerd tussen Keflavik en de Amerikaanse hoofdstad Washington. De maatschappij zou daarvoor met twee vliegtuigen onder meer IJslandse vis gaan vervoeren. Afhankelijk van de vraag zal de vloot en de dienstverlening worden uitgebreid.

Met welke type vliegtuig de vrachtvluchten worden uitgevoerd, is niet duidelijk gemaakt. Het vervoeren van passagiers op reguliere diensten in Europa wordt daarbij door de maatschappij nog niet opgegeven, zegt een woordvoerder. Die moeten voorlopig nog wel even wachten, voegt hij eraan toe.