Daarmee heeft het Brits-Spaanse vrachtbedrijf het nauwelijks beter gedaan dan Air France-KLM Cargo in het derde kwartaal. Ook qua afgelegde tonkilometers (-5%) zag IAG Cargo de vervoersprestatie afnemen.

Topman Lynne Embleton van IAG Cargo wijst er bij de presentatie van de financiële cijfers over het derde kwartaal op dat de dalende vraag naar vrachtcapaciteit en de mindere vrachttarieven de inkomsten drukten. Zo lagen de gemiddelde opbrengsten ruim 4% onder die van het derde kwartaal van 2018.

Capaciteit

Voor Embleton bleef de capaciteit (+0,1%) nagenoeg gelijk aan die van vorig jaar. De vrachtgroep is geheel afhankelijk van de verkoop van de belly-capaciteit en heeft dan ook geen mogelijkheden om te snijden in de beschikbare vrachtruimte in vergelijking met maatschappijen met vrachtvliegtuigen.