Over het derde kwartaal kwam het bedrijfsresultaat (ebitda) van Atlas Air uit op 95,6 miljoen dollar, bijna dertig miljoen onder het kwartaalresultaat van vorig jaar.

De top van Atlas Air schrijft het mindere resultaat over het laatste kwartaal toe aan de lagere winstmarge in het luchtvrachtvervoer en de effecten van de handelsoorlog tussen de VS en China. Ook acties onder de vrachtpiloten voor betere salarissen de afgelopen tijd hadden volgens topman William Flynn een negatief effect op het resultaat.

Groeikansen

Voor het gehele boekjaar houdt hij rekening met een bedrijfsresultaat van een half miljard dollar en een nettowinst die 35 tot 40% onder die van vorig jaar zal liggen. Toch blijft Flynn voor de komende jaren positief over de resultaten.

Hij wijst erop dat de groeikansen voor de luchtvrachtmarkt op de lange termijn structureel goed zijn, vooral nu de sterk groeiende e-commerce industrie een steeds grotere ladingaanbieder wordt voor de vrachtmaatschappijen.