Dat meldt het bedrijf in een brief aan expediteurs die in handen is van de Duitse transportkrant DVZ. Het zou daarbij gaan om vijf vluchten van CLA en zes van ABC. Onder meer betreft het twee rechtstreekse verbindingen vanaf Frankfurt Airport naar Chicago en een op Atlanta. De Duitse mainport verliest ook de vrachtvlucht op het Noorse Oslo.

Luik Airport

Daarnaast wordt voor het winterseizoen een vrachtvlucht tussen Moskou en München en een vrachtdienst tussen Luik Airport en de Russische hoofdstad weggehaald uit het vliegrooster.

Verder verdwijnen er in het nieuwe schema drie vrachtvluchten van ABC tussen Moskou op de route Dhaka via Shanghai, Incheon via Tokyo-Narita en verder door naar Beijing. Een vrachtvlucht van CargoLogicAir (tussen Moskou en Hongkong) komt ook te vervallen, blijkens het schrijven.

Route-aanpassingen

ABC laat verder weten dat er ook enkele route-aanpassingen komen vanaf 1 november.  Zo wordt op de vluchten van Schiphol via München naar Moskou de tussenstop in Duitsland geschrapt, terwijl ook Parijs verdwijnt in het vliegrooster tussen Leipzig en Moskou van de vrachtmaatschappij.

Volgens AirBridgeCargo wil de directie met de maatregel het vrachtnetwerk optimaliseren, maar marktkenners zeggen dat de aanpassingen verband houden met het slechte vrachtaanbod in de markt.

Volga-Dnepr

Eerder maakte moederholding Volga-Dnepr al bekend bekend dat bij het zwaar transport twee AN124’s aan de grond te houden vanwege de mindere vraag naar capaciteit. Verder worden er honderd banen geschrapt bij Volga-Dnepr Airlines. Gedwongen ontslagen worden daarbij overigens uitgesloten.