Over de eerste negen maanden van dit jaar verloor Schiphol 9,2% aan vrachtvolume. De totale overslag over die periode kwam iets onder de 1,2 miljoen ton uit. Het aantal vrachtvluchten slonk in dezelfde periode met bijna 13% naar een totaal van 10.560 bewegingen.

Fraport

Grote concurrent Frankfurt Airport (Fraport) presenteerde ook slechte vrachtcijfers over de maand september. Het verlies aan vrachtvolume lag op 5,5%. Daarmee kwam het tonnage uit op 175.000 ton.

Over de eerste drie kwartalen van het lopende boekjaar wist Fraport met 1,6 miljoen de schade nog beperkt te houden tot een verlies van 2,9% vergeleken met vorig jaar. De Duitse luchthaven wijt het vrachtverlies aan de zwakke wereldeconomie.

Op het Luchtvrachtcongres op 28 november van Nieuwsblad Transport staat het onderwerp vrachtpool centraal, onder meer in een debat met Tweede Kamerleden.