Dat meldt de Duitse vrachtsite Cargoforwarder, die zich baseert op berichten van het Russische medium ULnovosti.ru. Eerder dit jaar zou de charteraar al een financiële schade van meer dan 200 miljoen dollar hebben opgelopen doordat de vraag naar AN124-vluchten sterk is teruggelopen.

Dat zou hoofdzakelijk samenhangen met de boycot van de Navo en de EU om nog vrachtvluchten te laten uitvoeren door Volga-Dnepr, na de bezetting door Rusland van de Krim.

Salaris

In een reactie laat Volga-Dnepr weten dat de vrachtmaatschappij slechts in reguliere onderhandelingen is met de geldschieters. Het management spreekt verder geruchten tegen dat de salarisbetalingen aan de duizend personeelsleden in Rusland over de maand september zouden zijn vertraagd en er verzoek ligt van de directie om vrijwillig af te zien van loon voor de rest van het lopende boekjaar. Ook van een vrijwillige vertrekregeling zou geen sprake zijn.