KLM laat weten dat er nog geen opvolger is voor De Nooijer bij het vrachtbedrijf van de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep. De luchtvaartmaatschappij gaat de komende maanden op zoek naar een geschikte kandidaat voor de hoogste vrachtpost,  heet het verder.

Die zoektocht zal niet makkelijk vallen. De laatste jaren zijn een groot aantal geschikte topmanagers bij KLM Cargo en vrachtdochter Martinair vertrokken naar buitenlandse bedrijven. De spoeling is dan ook dun, laat een  insider weten.

Camiel Eurlings

De toppost van het vrachtbedrijf gaat sinds de oprichting in 2003 naar een Nederlander, onder wie Camiel Eurlings, de voormalige CDA-minister van Verkeer. De Nooijer, die ook directeur is van Martinair, was de vijfde vrachtbaas van AF-KLM Cargo.

Hij nam in 2016 tijdelijk al de post waar toen vrij verrassend vrachtbaas Bram Graber vertrok naar Boskalis. Graber was eerder al directeur van Transavia geweest. Ook zijn opvolger Mattijs ten Brink kwam van het topmanagement van KLM Cargo vandaan.