Verladers hebben het aantal boekingen versneld om nog voor de deadline van de verhoging (15 oktober) de goederen in de VS te hebben, zegt directeur luchtvracht Neel Jones Shah van expediteur Flexport tegen de Amerikaanse website Freightwaves. Hoe bestendig deze opleving zal zijn, kan hij nog niet zeggen.

Wisselvallige marktomstandigheden

Shah wijst op een groot aantal onzekere factoren die het voor vrachtmanagers bijzonder moeilijk maken om verder te kijken dan de komende twee weken. Onder meer de handelsoorlog tussen de VS en China, de onrust in Hongkong, Brexit en de spanningen in het Midden Oosten na de recente aanslagen op Saoedische olie-installaties zorgen voor bijzonder wisselvallige marktomstandigheden. Die maken het voor vrachtmanagers bijzonder moeilijk om iets te zeggen over de komende maanden, aldus de Flexport-manager.