De staking zorgde maandag voor uitval van in totaal 62 vluchten van en naar Schiphol. Verder liepen intercontinentale vluchten zo’n twee uur vertraging op. De gevolgen van de acties waren maandag nog de hele dag merkbaar.

Vaste contracten

KLM is al maanden in overleg met meerdere bonden over verschillende cao’s bij de luchtvaartmaatschappij. FNV is vooral niet te spreken over het loonbod van 3%. De bond vraagt dit jaar om 4% meer loon. Verder eisen ze een aanpassing van de roosters en meer mensen in vaste dienst.

In een reactie laat KLM weten de nieuwe stakingsaankondiging onbegrijpelijk en onnodig te vinden. ‘Staken dupeert de reiziger en kost geld dat wij liever willen investeren in ons bedrijf en een aantrekkelijke winstdeling voor onze werknemers.’

Nieuw overleg

KLM heeft de vakbonden uitgenodigd voor een nieuw cao-overleg deze week. Een aantal vakbonden heeft inmiddels positief gereageerd op de uitnodiging. Andere bonden hebben het meest recente voorstel van afgelopen vrijdag nog in overweging.