Het is tevens de eerste lijndienst van de start-up nadat de enige vrachtjumbo, een B747-400BCF afkomstig van de Israëlische vrachtvervoerder CAL, de afgelopen drie maanden voor het noodzakelijke groot onderhoud aan de grond stond.

ACE Belgium Freighters, onderdeel van de Maltese luchtvaartgroep ACE, kreeg in april van dit jaar een vliegvergunning van de Belgische luchtvaartautoriteiten. Het heeft eerder bij de Amerikaanse autoriteiten rechten aangevraagd voor vier tot vijf vrachtvluchten in de week tussen New York JFK Airport en Luik.

Daarnaast werd eerder dit jaar aangegeven om één vrachtvlucht in de week uit te voeren vanuit de Waalse luchthaven naar Atlanta in de VS. Daarnaast is de maatschappij actief op de chartermarkt tussen Luik, Malta en Israël.

Challenge

De vrachtverkoop voor ACE Belgium wordt verricht door Challenge Air Cargo. Dat bedrijf beschikt over kantoren in Frankrijk en de Benelux en wil ook een vrachtkantoor openen in Duitsland.

De eerste B747-400BCF (registratie OO-ACE) van ACE Belgium komt van het leasingbedrijf van de ACE Group. Een tweede B747-400F wordt in de loop van het najaar aan de vloot toegevoegd, liet het bedrijf eerder weten.